Pitää joskus ottaa parempi kuva =D

(20 kpl leivoksia)
180 g valkuaista ulkokanojen munista
150 g sokeria
100 g mantelijauhetta
25 g perunajauhoa
Vatkataan sokeri-valkuaisvaahto, johon lisätään jauhoseos hellästi sekoittaen. Taikina pursotetaan muffinssivuokien reunoille ja pohjalle niin, että taikinasta tulee kuppi (esim. silikonivuokalevy toimii hyvin). Paisto 170 °C:ssa 25 min. Annetaan jäähtyä ja irroitetaan vuoista.
100 ml vattuhilloa (Pirkka parhaat esim. sisältää 75 % marjaa)
300 ml kuohukermaa
7,5 ml vaniliakreemijauhetta
Levitetään 5 ml hilloa taikinakupin pohjalle. Täytetään taikinakuppi pursottamalla sinne vatkattu kerma, johon on sekoitettu vaniliakreemijauhe. Koristellaan leivos villivatulla ja ketunleivällä.

Kun tärkein on kirjattu, voi kertoa tarinaa

Ajatus leivoksen kehittämisestä lähti paikallisesta kilpailusta, jossa etsittiin kylälle nimikkoleivosta, joka ilmentäisi jollain tapaa paikallisuutta ja jota voisi hyödyntää paikallisessa mainonnassa tms. Eli alustavaa tutkimusta millaisiahan leivoksia sitä olisikaan olemassa ja sieltähän löytyi ihan hyviä ideoita, joista kehitellä oma tuote. Sattumalta tästä tuli myös gluteeniton ja laktoosittomuus onnistuu valitsemalla sopivan kerman.

Oon vähä viehtynyt ranskalaisen keittiön ideaan ottaa melko vähistä raaka-aineista mahollisimman paljon irti, joten alusta asti itselleni tärkein asia oli maku, mihin liittyy tietysti mahollisimman hyvät raaka-aineet. Ja sen jälkeen kun maku oli kunnossa, piti kehitellä ulkonäköä kivaksi, mutta kyllähän se vielä olisi vähän jotain kaivannut, kun ei sillä saralla tullut voittoa.

Arvostelu oli ”maultaan paras ja näöltään yksinkertaisen kaunis”.

Saattaisi kiinnostaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *